En overraskelse
af: Jesper, 30. september 1999

Vi var uheldige forleden dag, da der var indbrud i vores bil.

Begge døre var brudt op og vores satelitnavigator (gps) blev stjålet.
Heldigvis har vi en forsikring, der dækker - tænkte vi, da vi var kommet over forskrækkelsen og harmen over ikke at kunne have sine ting i fred.

Men vi skulle blive klogere !

"Udstyr af nævnte art, herunder f.eks. kraner, køle- og klimaanlæg, andre specialindretninger, sende- og modtagermateriel m.m., er kun omfattet af forsikringen i det omfang, dette er fastmonteret og anført på policen"

Ovennævnte citat stammer fra vores forsikringspolice.
Vores bil er på gule plader, hvorfor den er et erhvervskøretøj, selvom vi hverken er fritaget for moms eller kan trække noget fra i nogle regnskaber, og derfor gælder helt specielle regler ved tyveri, hærværk og skade.

Vi kan pludselig læse at vores bilradio, spil, gps, tagtelt og mange andre specielindretninger ikke er dækket af kaskoforsikringen, da der er tale om et "erhvervskøretøj". - Med mindre at de nævnte genstande/indretninger er anført i forsikringspolicen.
Og det er de ikke ! Nu vil vi kontakte selskabet igen for at få indskrevet tingene.

Jeg håber ikke at det gør forsikringen dyrere, da prisen for sådan en er høj nok nu.
Tænk, hvis vi havde købt en bil på hvide plader i stedet - en bus-model af Land Roveren. Så var det en personvogn og der ville ingen problemer være med forsikringen.

Hvis du går med tanker om at indrette din bil på gule plader med f.eks. så specielt udstyr som en bilradio - så check din forsikringspolice grundigt og kontakt evt. forsikringsselskabet inden det er for sent.

Vi vælger nu selv at udbedre skaden, da vi ikke vil betale en selvrisiko på 3.000,- for skaderne på dørene oveni prisen for en ny gps.

Det lille uheld kommer til at koste os ca. 3.500,- kr - eller sagt på en anden måde: en uges ferie.


Copyright © 1999-2000 by Eventyr.net. Materialet på disse sider er beskyttet af gældende dansk lov om ophavsret.